Borde blivit en jurist

Borde blivit en jurist

Tomas Riad, professor i nordiska språk, har valts in som ny ledamot i Svenska Akademien. Mycket synd att det inte blev en jurist. Som påpekats bör det sitta en framstående jurist på åtminstone en av de aderton stolarna.

Slipspraxis vill härvidlag föreslå:
Stig Strömholm – Mycket högt ansedd rättsvetenskapsman och författare som bland annat varit rektor för Uppsala universitet och skrivit över 300 ”understreckare” i Svenska Dagbladet.
Mårten Schultz – Populär professor i civilrätt som även drivit Sveriges största juristblogg. Han har även en bakgrund inom litteraturvetenskap och har en examen i teoretisk filosofi.
Johan Hirschfeldt – Föreslogs ursprungligen i DN av Björn Wiman och förefaller vara ett rimligt förslag. Har haft ”Sveriges finaste juristjobb”, president i Svea hovrätt.

2 reaktioner på ”Borde blivit en jurist

  1. Slipspraxis vill inte föreslå Mårten Schultz. I vart fall inte enigt. Jag har hört från säkra källor att han ägnar sig åt språköversitteri på twitter. Direkt diskvalificerande! Marcus Radetzki ( fick inte han den den där åtråvärda professorspossen i Stockholm för något år sedan? Credz) däremot skulle göra ett toppenjobb. Jag kan se hur han går runt och håller de andra ledamöterna på tå med sin sokratiska metod som han inte säkerligen inte endast reserverar för undervisning utan tillämpar ständigt på alla sina relationer. Sen har vi ju allas vår älskade Nergelius. Det enda som möjligen skulle kunna förminska hans bidrag till akademin vore att han större delen av tiden antagligen skulle glömma av att han tillhör den.

  2. Även jag lägger in mitt veto (om jag nu har sådan rätt) mot Schultz. Enbart på magkänsla och nvox rykten om rykten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s