Full träff med jakt

Full träff med jakt

I dessa härliga hösttider önskar man att man hade en uppsättning brittiska fritidskläder (läs: tweed) och ett litet gods med jaktmarker. Jägarexamen är också en fördel. Min förhoppning är att Slipspraxisgänget återförenas på lämplig plats på Örebros landsbygd för att ta en intensivkurs för nämnda examen nästa år. För dem av oss som är mer blödiga kanske villebrådet råkar slippa ur kornet på siktet alltför ofta men vad gör väl det – älgjakten är ett ypperligt tillfälle att ha återsamling med gänget eftersom ändå övriga juristsverige har ledigt denna tid för att bedriva samma verksamhet. Några bärtz på kvällarna tillsammans med vännerna låter väl nice (inte så många att det påverkar säkerheten såklart). A-hunting we will go!

9 reaktioner på ”Full träff med jakt

  1. Låter komplicerat. Seglingen går inte att sammanfatta på samma snärtiga sätt som Jägarförbundets motto ”One shot – one kill”.

  2. Ja, det gör det ju faktiskt! Jag röstar – här och nu, i denna sal, i Göteborg, I Sverige och på denna jord – på segling.

  3. Man måste ju inte välja endast en fritidsaktivitet per år. Vi bor ändå i Sverige och har ca 5 veckor på oss. Naturligtvis är segling något som är exeptionellt ballt. Jag har alltid ratat segelbåtar till förmån för motorbåtar men efter att ha lärt mig vindsurfa för några år sedan (vilket gav en grundläggande förståelse för seglandets principer) måste jag hävda att segling slår motordrivet på många sätt.

    Durkar och knopar i all ära, men att sitta med grabbarna i drigos jaktstuga och sjunga ”A-hunting we will go” ter sig nu när hösten är här som det just nu mest lockande. Men fråga mig igen när sommaren kommer.

  4. Jakt låter som en dyngbra idé! Hade redan tidigare bestämt mig för att ta jägarexamen när jag börjar jobba i vilket fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s