Quick vs. Barnläkaren vs. Apple vs. Nokia

Quick vs. Barnläkaren vs. Apple vs. Nokia

När den juridiska debatten rasar handlar frågorna ofta om olika rättsprinciper. Fallen som berörs benämns saker som barnläkaren, fallet Quick, Assange m.m. Högljudda debattörer heter ofta Mårten Schultz och Göran Lambertz. Leif GW är också någon som är känd hos gemene man.

Men vad debatteras i andra yrkeskategorier? För att få en uppfattning om vad som är ingenjörers och andra teknikvänners hjärtefrågor begav jag mig till tidningen Ny Teknik. Här debatteras viktiga saker som krig. Nå, inte vilket krig som helst men det mellan Apple, Nokia och Samsung. Känslorna var heta när NT redovisade resultatet av ett test som korade Iphone 5 som vinnare mellan Samsung Galaxy S3, Apple Iphone 5 och Nokia Lumia 920. Inte färre än 70 kommentarer i fältet. Personligen har jag svårt att förstå tjusningen i att debattera bästa mobil. Varför köper inte bara var och en den mobil han eller hon gillar bäst? Tydligt är att alla verkar hata Apple i alla fall. Nåväl, följande lilla godbit till passus kunde beskådas bland kommentarerna.

”Den internationella varianten av Galaxy S3 kör inte Snapdragon utan en Samsung Exynos 4 Quad. Nordamerikanska Galaxy S3 kör däremot med en dual-core Qualcomm Snapdragon S4.”

Thomas Quick och annat be damned; jag vill jobba med att spåna fram coola namn på mobilprocessorer!

Vad lärde du dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s