Bad Lip Reading: eller vad man bör undvika för att lyckas med skolan

Bad Lip Reading: eller vad man bör undvika för att lyckas med skolan

Iphone 4 + Youtube var sannolikt den mest förödande kombinationen som kunde ha presenterats för undertecknad. Det blev helt enkelt för lätt att börja prenumerera på lustiga kanaler så att tiden kan fördrivas med någon rolig video i stället för att skriva på diverse uppsatser. I turerna kring Rebecca Blacks sång ”Friday” spenderade skribenten ett ej obetydligt antal minuter på att titta på parodier av den stackars flickan. Ni kan dock vara säkra på att jag aldrig fällde en elak kommentar eller rycktes med av pöbeln som klickade på ”ogilla”. Det var hur som helst vid denna tidpunkt som jag upptäckte kanalen ”Bad Lip Reading”.

Bad Lip Reading som kanal började sin Youtube-karriär med att parodiera Rebecca Blacks låt Friday genom att lägga på egen musik över det befintliga ljudspåret, samt skriva om texten så den fick ett helt annat innehåll men ändå passade Blacks läpprörelser i det närmaste perfekt. Man dubbade helt enkelt hela musikvideon och låten kom att döpas till ”Gang Fight”. Det var givet för mig att börja prenumerera på Bad Lip Readings kanal efter att ha beskådat detta kreativa konstverk.

Enligt uppgift görs all produktion och alla röster, även kvinnliga uppenbarligen, av en man från Texas. Kanalen har nu nått ca 65 milj visningar sedan den registrerades 21 mars 2011. Utöver parodin på Rebecca Black har så kanalen spottat ur sig en hel del andra roliga videor. Till min förtjusning har Bad Lip Reading även slagit sig in på den politiska humorns bana och gjort dubbningar på bl.a. samtliga republikanska presidentkandidater. På senare tid har det varit fråga om att dubba scener ur ett antal populära filmer. Det var imorse som jag upptäckte att kanalen spottat ur sig ännu en succé i form av en dubbning av ”The Hunger Games” och jag kände att jag ville dela med mig av denna till Slipspraxis läsare. Enjoy!

Bonus: Mitt Romney!

2 reaktioner på ”Bad Lip Reading: eller vad man bör undvika för att lyckas med skolan

  1. Jag instämmer helt. När man skriver uppsats tycks allting vara mer viktigt än själva skrivandet. Personligen spenderar jag nog mer tid än vad som är hälsosamt med att läsa diverse nyhetssidor, skriva ihop vad jag inbillar mig kommentarer som verkligen visar hur insatt jag är i allting som jag sedan raderar när jag återigen påmint och övertygat mig själv med att bara retards deltar i diskussioner på nyhetssidor.

    Uppsatsskrivande måste ju vara den tråkigaste formen av pluggande. Skriva oändliga massor av sidor (känns det som) om ett ämne typ ingen bryr sig om och ingen förutom möjligtvis Mamma och opponenten kommer att läsa med något som närmar sig intresse.

  2. Ja själv känner jag mig spyfärdig så fort jag surfar in på Svenska Dagbladet. Det är ett rent tvångsbeteende för att slippa ta ansvar för skrivandet. Och vad står att läsa där ändå? Enbart en massa nyheter om korrupta politiker och andra skojare som får en än mer kräkfärdig. Egentligen vill jag aldrig se åt en nyhetssida igen men man har blivit beroende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s