Vinterhandskar från Chester Jefferies

Vinterhandskar från Chester Jefferies

Så kom äntligen mina måttsydda skinnhandskar från engelska Chester Jefferies. Måttsydd innebär att man mäter handens omkrets över handryggen och anger måttet till tillverkaren. Vill man verkligen att handen ska passa som i handsken kan man för en extra kostnad utnyttja Chester Jefferies ”Bespoke Service”, vilket innebär att man på ett papper ritar av handen och skickar med avritningen till sin beställning för en ännu mer exakt passform. Jag nöjde mig med det enklare och billigare alternativet.

Hos Chester Jefferies kan man välja av en uppsjö av modeller och typer av skinn i handskarna och de flesta av dessa går dessutom att få i regnbågens alla färger. Man kan också välja bland ett stort antal olika foder. Till detta par valde jag ett innerfoder av ull, men det finns också kashmir, fleece och mycket annat.

De måttsydda handskarna tillverkas i England och har en angiven leveranstid på upp till 8 veckor. Jag beställde mina den 24 augusti och de anlände idag, 1 oktober vilket jag anser en fullt acceptabel väntetid för ett par handskar som sys först efter beställning. Det tärde dock en del på tålamodet att behöva vänta. Modellen ovan finner man under kategorin ”Dress gloves” och den kallas Paris. Färgen kallas mocca brown och är väl närmast mörkbruna, även om det är svårt att visa handskarnas riktiga färg på bilden.

Totalkostnaden för kalaset slutade på det studentikosa priset av 450 kr. Få handskar i handeln lär vara mycket billigare än så för samma kvalitet. Priset kan givetvis jackas upp ytterligare om man vill, beroende på hur fint skinn och foder man vill ha.

2 reaktioner på ”Vinterhandskar från Chester Jefferies

  1. 450 kr var ett riktigt bra pris. Först tänkte jag skriva något om hur dina shoppingvanor kommer tvinga dig in på en viss karriärväg men det här var ju riktigt bra pris.

  2. Känslan av måttsytt ska inte underskattas. Att själv ha komponerat en handske med val av foder, skinn, färg och exakt storlek känns lyxigare än att köpa från hyllan i handeln. Är ju inget att tveka på när priset är det rätta heller. Dock måste det bli betydligt kallare innan jag kan använda mina!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s