Dedikerade pluggplatser: bra eller dåligt?

Dedikerade pluggplatser: bra eller dåligt?

Tänk dig att ditt universitet inför vårterminen implementerar regler om dedikerade pluggplatser. Reglerna säger att vissa platser endast får användas av studenter vid en viss fakultet. T.ex. att Lånhuset skulle bli reserverat för jurist- socionom- och psykologstudenter, Bilbergska för läkarstudenter etc. Bra eller dåligt?

5 reaktioner på ”Dedikerade pluggplatser: bra eller dåligt?

  1. Lånhuset torde i logikens namn reserveras åt ekonomerna. Juristerna kan få ett Laghus.

  2. Det finns ett problem med dedikerade pluggplatser. Vem som helst kan ju sitta på platser dedikerade för en fakultet man inte tillhör utan att någon kommer att göra något åt saken. Man skulle ju framstå som en idiot om man gick fram till någon och frågade om hen verkligen är t.ex. psykologstudent och har rätt att sitta på platsen.

  3. Det finns ytterligare problem med dedikerade pluggplatser. Det sprider en känsla av uppdelning på campusområdet. Där har vi lärarstudenter, där har vi ekonomerna, där har vi medicinarna. En skön grej med campus i jämförelse med universitet i städerna är ju just att allt och alla är på samma ställe och det hela flyter ihop.

  4. Det är farligt att börja bannlysa studenter från olika delar av campus, precis som nvox skriver. Man tappar gemenskapen och studenterna delas upp i olika enklaver. Bara ryktet om att läkarstudenterna fått något slags mandat att kasta ut andra studenter från grupprummen i Bilbergska, får mig att inte känna så stor lust att besöka det huset något. För övrigt vore vi juriststudenter körda om vi blev bannlysta från Musikhögskolan. Å andra sidan skulle detta leda till färre besökare på Prego, konserter mm.

    Det är bättre att göra ett bra campus för alla än att särbehandla vissa grupper och förära dem vissa byggnader. I alla fall så länge man strävar efter ett samlat campus. Att Campus USÖ måste ligga intill USÖ är däremot en annan sak. De som pallar åka dit, som inte är läkarstudenter, borde dock få sitta vid de allmänna pluggplatserna där. Hur det blir med tillträdet där är dock inget jag vet något om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s