Slipspraxis – vad hände sen?

Slipspraxis – vad hände sen?

Skrivandet av det här inlägget fick inledas med frågan ”hur loggar man in på skiten nu igen?” och jag fick söka långt bak i hjärnan för att minnas vilken e-postadress jag ens använde till mitt WordPresskonto. Sorgligt! En gång minns jag att bloggen listades som ”Topp 100 juridiska hemsidor i Sverige” eller liknande. Eller var det topp 30? Och man var inne varje dag och spenderade viktigt pluggtid på att skriva inlägg. Sen tog vi examen och bloggen klappade igen. Va fa-an, liksom, som Nvox skulle säga.

Det har nu nästan på dagen gått 9 år sedan majoriteten av skribenterna satte sin fot i aulan på Örebro universitet första dagen på introduktionen. Vilken härlig tid! Förutom att jag den dagen inte kände en själ i Örebro och ville kräkas av nervositet inför det okända som väntade de kommande 4.5 åren – tills jag av ren slump slog mig ner bredvid Andrigo som sträckte fram näven och så hade jag plötsligt en vän. Sakta men säkert byggdes vårt okrossbara plugg-gäng sedan upp.

Från bloggkyrkogården vill jag informera om att Slipspraxis ännu lever och frodas men i annan form. Ännu nio år senare skrivs ibland hundratals inlägg om dagen i privata forum. Länge var inte konversationen krypterad men till slut pensionerade Nvox sin Nokia 3310 och skaffade smartphone varpå kryptering påbörjades.

Från en massa nostalgiskt svammel och över till något snaskigt. Vad hände med oss?

Nedan följer lite förvirrande statistik.

Två av oss är advokater.

Fyra av oss är eller har varit tingsnotarier.

Fem av oss har arbetat eller arbetar som biträdande jurist på advokatbyrå varav två på affärsjuridisk byrå och tre på humanjuridisk byrå.

Två av oss har arbetat eller arbetar med hyresjuridik.

Två av oss har varit inkassojurister.

En av oss är statstjänsteman (efter notarietjänstgöring).

Två av oss är farsor varav en är flerbarnsfarsa.

Fyra av oss är gifta (dock inte med varandra) varav en blåste alla andra och bjöd inte in till bröllop med hänvisning till någon lame excuse (hympf!). Det luktar ”Skånebluffen” all over again – vilket sammanträffande!

Vi noterar att ingen av oss blivit kvar på universitetet som någon form av lärare eller forskare. Lite synd måhända.

Det skruvade med juridiken är väl att man kan arbeta med så radikalt olika saker med samma utbildning i botten. Det kan vara en krokig väg till målet men det bruka ordna sig för de flesta. En lärdom är väl att man relativt smidigt kan byta bana i branschen om man inte skulle trivas på jobbet. Efter några års arbete kanske man skrapat ihop de där poängen som krävdes för att komma in på tingsrätten och sen kan man köra igång sin domarkarriär om det var det man ville göra. Men när man står där och inte har fått sitt första riktiga juristjobb ännu är man såklart tämligen nervös inför framtiden.

Jag konstaterar att klockan passerat midnatt och att det nu är på dagen 9 år sedan vi började plugga! En helt skruvad slump egentligen att damma av bloggen just denna dag. Förhoppningsvis ska det inte hinna bli lika dammigt till nästa gång men man vet aldrig, vi är lata nu för tiden.

Hej på er!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s